12 oktober 2011

Domani Roma!

Morgen gaan we naar Rome! Samen met de Spanjaarden en mentor Daniela maken we een heuse treinreis om de andere uitwisselingsstudenten te ontmoeten die momenteel in Italiƫ verblijven. Mi piace!

Ondertussen is ook het een en het ander op zijn pootjes terecht gekomen: in de bibliotheek op school (onze studieruimte) staat er plots een keyboard, wat betekent dat ik elke dag kan spelen. Mijn gebeden zijn verhoord!
Vandaag was echter te mooi om waar te zijn: Lien had haar viool mee naar school en we waren van plan wat samen te spelen (Coldplay, Adele...). De muziekleerkracht was meteen gecharmeerd en zag ons eind deze maand al een optreden geven in het teatro. Tot er iets mis bleek te zijn met een van Lien haar stemschroeven... De la-snaar wou maar niet verder dan een sol kruis. Plannen voor een optreden mogen we nu wel even opbergen (op Italiaans tempo is de viool volgende maand misschien in orde).

Om op een echte piano te spelen, mag ik naar de middenschool. 'Heel binnenkort' gaan ze een uurrooster geven. In dezelfde middenschool kunnen Lien en ik waarschijnlijk 's avonds Italiaanse lessen voor volwassenen gaan volgen. Alles om ons Italiaans te verbeteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten